1

(SPORT) Odigrane utakmice prvog kola drugog dela prvenstva

U fudbalskim mečevima prvog kola drugog dela prvanstva Prve južnobanatske lige Polet je u Idvoru pobedio Jugoslaviju iz Jabuke sa 2:1, u Debeljači su Spartak 1911 i BAK iz Bele Crkve odigrali nerešeno 2:2, dok je u Padini Dolina poražena od Jedinstva iz Vlajkovca sa 1:2.

Trka za prvo mesto na tebeli vodiće se između Jedinstva iz Vlajkvca koji ima 42 boda i Strele iz Ivanova sa 38 bodova. Na tabeli je Dolina iz Padine četvrta a Spartak 1911 iz Debeljače peti. Dolina ima tri boda prednosti u odnosu na komšije 30:27. Najveći skok na tabeli napravio je Polet iz Idvora koji je sada deseti sa 18 bodova. Poslednji je Partizan iz Uljme sa 11 bodova.

U sledećem 17. kolu 15. marta Dolina putuje u Hajdučicu na megdan istoimenoj ekipi, Spartak 1911 ide u Pavliš gde se sastaje sa Crvenom zvezdom, dok dan ranije Polet u Beloj Crkvi ukršta koplja sa BAK-om.

Prolećni deo šampionata u Drugoj južnobanatskoj ligi Zapad grupa Sever gde su naši klubovi Unirea iz Uzdina, Pobeda iz Samoša i Slavija iz Kovačice počinje 22. marta.