1

(SPORT) Fudbaleri Uniree u jesenjoj polusezoni 2019/20

Najbolji fudbalski klub u opštini Kovačica u jesenjoj polusezoni Druge južnobanatske lige Zapad – grupa Sever 2019/20 je Unirea. Uzdinci su završili prvi deo šampionata na trećem mestu sa 14 bodova.

Unirea je četiri utakmice rešila u svoju korist, dve odigrala nerešeno i dve izgubila. Dala je 15, primila 6 golova. Deli treće mesto u ligi čto se tiče napada i deli prvo mesto kada je odbrana u pitanju. Ima treću gol razliku u ligi, plus 9.

Ako bude treći i na kraju prvenstva, uzdinski klub bi izborio plasman u plaje-off za ulazak u viši rang takmičenja, Prvu južnobanatsku ligu, gde bi u čatvrtfinalu igrao sa drugoplasiranim timom iz Druge južnobanatske lige Zapad – grupa Jug. Za sada je to Proleter iz Mramorka sa osvojenih 16 bodova. Šampion jeseni u grupi Jug je Stari Tamiš sa ubedljivih 24 boda, Budućnost iz Banatskog Brestovca je treća sa 13 a po 12 bodova imaju četvrta Mladost iz Vojlovice i peto Dolovo.

U poslednjih dvanaest godina Unirea je bila u Drugoj južnobanatskoj ligi. Najbolji plasman ostvarili su u sezoni 2008/09 kada su osvojili treće mesto, dok su treći bili i deset godina kasnije. Prošle godine su igrali i plej-off za ulazak u viši rang takmičenja.