1

(SPORT) Dolina najbolja od klubova iz opštine Kovačica

Fudbaleri Doline iz Padine su osvojili treće mesto u Prvoj južnobnatskoj ligi na kraju jesenjeg dela sezone 2019/20 sa 30 osvojenih bodova.

Borba za titulu i direktni ulazak u viši rang takmičenja u drugom delu vodiće se između prvog Jedinstva iz Vlajkovca koji je sakupio 39 bodova i Strele iz Ivanova koja ima 35 bodova.

Crveno-plavi iz Padine će voditi borbu za drugo mesto u baražu sa Radničkim iz Kovina koji ima dva boda manje od Doline, Spartaka 1911 iz Debeljače koji zaostaje za Padinom za četiri boda i Slogom iz Slogom iz Banatskog Novog Sela koja ima pet bodova manje od treće Doline.

Padina je devet mečeva rešila u svoju korist, a po tri izgubila i igrala nerešeno. Dala je 33 a primila 21 gol. Ima peti napad u ligi i četvrtu odbranu.

U poslednjih dvanaest sezona je Dolina najuspešniji klub iz opštine Kovačica. Ni jednom nije igrala u najnižem rangu takmičenja, jednom je igrala u drugom državnom rangu – Prvoj ligi Srbije, šest u Srpskoj ligi grupa Vojvodina, dve u Vojvođanskoj ligi grupa Istok i tri u Prvoj južnobanatskoj ligi.