1

Slučajna svađa završena tragično

Ilustracija

Ilustracija

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu u toku je istraga protiv našeg sugrađanina J. D. osumnjičenog da je 4. maja, između 20 i 21 sat, ispred jedne prodavnice na Jabučkom putu slučajno ubio Milorada S. iz Pančeva.

Oni su se te večeri najpre posvađali zbog toga što mu je Milorad, koji je sedeo ispred prodavnice s dvojicom prijatelja i pio pivo, dobacio: „Šta ćeš ti ovde? Nešto mnogo često prolaziš ovuda”, na šta mu je osumnjičeni odgovorio: „Šta te briga? Non-stop sediš ovde i sve vidiš.”

Međutim, Milorad je tada ustao, krenuo prema osumnjičenom i napao ga. Pesnicom ga je snažno udario u glavu, a onda su počeli da se guraju.

Jedan od očevidaca ovog događaja izjavio je da se jasno videlo kako je Milorad pod dejstvom alkohola. Po njegovim rečima, posle kraćeg rvanja obojica su izgubili ravnotežu i pali na travu.

– Pokojni mladić je pao na njega i nastavili su da se rvu. Onda su obojica ustali i došli do betonske staze.  Milorad mu je tada opsovao majku, na šta ga je on udario pesnicom u glavu. Milorad je tada pao na leđa i udario glavom u beton – rekao je očevidac za „Pančevac”.

Po njegovim rečima, osumnjičeni mu je prišao, video da diše, odmah pozvao Hitnu pomoć i policiju i sačekao da dođu. Iako je pokojni mladić brzo prebačen u Opštu bolnicu, kasnije je preminuo i pored napora lekara da mu spasu život.

Ubrzo posle tog događaja pančevačka policija je podnela krivičnu prijavu protiv J. D., u kojoj je on osumnjičen za krivično delo nehatno lišenje života iz člana 118 Krivičnog zakonika. Međutim, nakon što je saslušan, u tužilaštvu su ga pustili da se u daljoj istrazi brani sa slobode.

M. G.

opsirnije1