1

Slučaj dron: u Pančevu nije bilo hapšenja

pitanjePrema još uvek nepotvrđenim informacijama, dron koji je pre dva dana nosio zastavu „velike Albanije” i izazvao skandal i prekid utakmice između Srbije i Albanije na stadionu „Partizana” najverovatnije je ipak pronađen na teritoriji Pančeva.

Međutim, kako istragu tog slučaja sprovodi beogradska policija, Jovica Antonić, portparol PU Pančevo, ni večeras nije mogao da potvrdi tu vest, ali je za „Pančevac” dao zvaničnu izjavu da na teritoriji našega grada danas nije bilo privođenja, hapšenja niti saslušanja osoba koje bi mogle biti dovedene u vezu s pronađenim dronom.

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović potvrdio je danas da je dron pronađen, ali u saopštenju MUP-a Republike Srbije nije precizirano na kojoj lokaciji. Najavljeno je da će dron biti upućen na veštačenje kako bi se utvrdilo ko je proizvođač i gde je naprava kupljena. Ministar Stefanović je istakao da će MUP potom kompletan izveštaj dostaviti nadležnom tužilaštvu, nakon čega će državni organi odrediti dalje korake.

D. K.