1

SKANDAL u Gradskoj upravi: poništena odluka o Novembarskoj nagradi?!

Gradonačelnik Pavle Radanov

Gradonačelnik Pavle Radanov

Gradonačelnik Pavle Radanov danas je izjavio da predlaže poništavanje odluke komisije o dobitnicima ovogodišnje Novembarske nagrade i raspuštanje tog tela jer je odlučivalo pod velikim pritiscima.

– Obratio mi se određeni broj lica koja čine žiri sa obaveštenjem da su pojedine grupe i osobe vršile neviđen pritisak da se određenim kandidatima dodeli Novembarska nagrada i zato predlažem da se ove godine ona ne dodeli, a da Skupština grada rasformira žiri. Nakon toga treba formirati nov, kako bi sledeće godine nagrada bila dodeljena bez pritisaka – izjavio je Radanov nakon današnje sednice Gradskog veća.

On je dodao kako nema ništa protiv izabranih kandidata za ovo priznanje, ali da je stvoren takav ambijent za rad komisije da se ne može dopustiti da nagrada bude dodeljena.

– Ko je vršio pritisak, trebalo bi da utvrdi policija. Ja sam obavešten da su članovi žirija vođeni na ručkove i večere, što ne možemo dopustiti, jer onda ne bismo bili grad i država, nego poluprivatna mafijaška družina, a kao gradonačelnik to neću dopustiti – rekao je Radanov.

Na pitanje da li će slučaj prijaviti nadležnim organima, on je rekao da policija i tužilaštvo, ukoliko žele, mogu da sprovedu istragu na osnovu njegove izjave date medijima.

Komisija, u kojoj su uglavnom predstavnici stranaka prethodne gradske koalicije SNS-a i SPS-a, odlučila je većinom glasova da najviše gradsko priznanje treba da ponesu Zoran Rotar za kulturu, učitelj Predrag Starčević za prosvetu, organizacija „Srpska Sparta” za humanitarni rad i doktor Slobodan Ovuka za zdravstvo.

Poslušajte izjavu gradonačenika Pavla Radanova:

D. V.