1

Šef beogradske policije posetio kolege u Pančevu

Veselin Milić, šef beogradske policije, posetio je danas Policijsku upravu Pančevo. Dočekao ga je čelnik pančevačke policije Nikola Popovac, a potom je prisustvovao sastanku kolegijuma, koji čine šefovi i načelnici svih odeljenja i odseka u pančevačkoj policiji.

Cilj dolaska Milića i zajedničkog sastanka s najodgovornijima u pančevačkoj policiji bilo je intenziviranje saradnje između policija Pančeva i Beograda radi još većeg stepena bezbednosti i zaštite ljudi i imovine na teritoriji tih gradova i južnog Banata.

Veselin Milić (desno) sa šefom pančevačke policije Nikolom Popovcem

Veselin Milić (desno) sa šefom pančevačke policije Nikolom Popovcem

Zanimljivo je da je to posle više godina bio prvi susret šefova pančevačke i beogradske policije. Pored toga, Milić je došao u Pančevo u automobilu koji nije imao upaljeno plavo rotaciono svetlo ni sirenu, bez obezbeđenja i telohranitelja.

Da za saradnjom pančevačke i beogradske policije i te kako postoji potreba, pokazao je događaj od pre nekoliko godina, kada je opljačkana ekspozitura jedne banke u Pančevu. Maskirani kradljivci su, preteći pištoljima, ukrali oko 200.000 dinara, a potom istrčali iz banke, utrčali u crni metalik „audi”, u kojem ih je čekao saučesnik, i punom brzinom krenuli prema Beogradu.

Pančevačka policija je o tom događaju odmah obavestila kolege u prestonici i oni su napravili zasedu kod jedne benzinske pumpe na putu za glavni grad. Pljačkaši su primetili policajce dok su se približavali pumpi, pa su zaustavili automobil, istrčali iz njega i počeli da beže ka pruzi Pančevo–Beograd. Međutim, dvojica su uhapšena već posle dvadesetak minuta, a treći sat vremena kasnije. U „audiju” koji su ostavili policajci su pronašli sav novac iz banke, crne „fantomke” koje su koristili, pištolje i italijanske registarske tablice.

M. G.