1

Savićev uspeh u Japanu

IMG-20150822-WA0002Naš sugrađanin Vladimir Savić još jednom nas je zadivio svojom snagom, veštinom i upornošću. On je na trci ajronmen u Japanu zauzeo 12. mesto od 1.500 učesnika, a treba napomenuti da je čak 216 takmičara odustalo i nije stiglo na cilj. Savić je 3.800 metara plivanja, 180 kilometara vožnje biciklom i 42.195 m trčanja prešao za 10.20,44. Trka je održana juče na ostrvu Hokaido, blizu grada Saporo.

– Nakon što su organizatori bili prinuđeni da izmene stazu, ajronmen u Japanu postao je i zvanično najteža trka u seriji ajronmen. Tokom proleća im je nabujala reka odnela most, a jedina opcija za novu stazu podrazumevala je prelaz preko obližnje planine. S obzirom na to da je staza promenjena tri nedelje pre trke, brdsko trčanje bilo je pravi izazov za sve učesnike, a visinska razlika od 2.355 m koju je trebalo savladati tokom vožnje bicikla dovoljno govori o izazovu koji je bio pred učesnicima. Taktički sam vrlo dobro uradio trku i snagu rasporedio na pravi način. Vrlo sam zadovoljan osvojenim dvanaestim mestom u konkurenciji preko 1.500 učesnika – istakao je Savić u izjavi za „Pančevac” posle nastupa u Japanu.

Prvo mesto osvojio je Sven Sundberg (Nemačka), drugi je bio Patrik Ivi (SAD), dok je bronzano odličje pripalo Sajmonu Kokranu (Novi Zeland).

S. D.