1

Sastanak šampiona

Ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić sastao se danas s najbolјim srpskim automobilistom Dušanom Borkovićem.automobilizam vanja udovicic dusan borkovic pancevac
– Izuzetna mi je čast što sam razgovarao s takvim šampionom kao što je Dušan, koji je postigao najveći uspeh u istoriji srpskog automobilizma, osvojivši drugo mesto u trci Svetskog šampionata turing automobila na čuvenoj stazi „Suzuka” u Japanu. To je pokazatelј da postižemo rezultate na svetskom nivou i u sportovima koji nemaju veliku tradiciju i popularnost u Srbiji. Ministarstvo omladine i sporta ima veliku želјu da pomogne Borkoviću i njegovom timu u skladu s mogućnostima koje diktira ukupna ekonomska situacija – rekao je Udovičić i odao posebno priznanje Dušanu Borkoviću što svaku priliku koristi da nesebično zahvali svojoj zemlјi i na najbolјi način promoviše Srbiju.
Pančevac Dušan Borković, najbolјi srpski automobilista svih vremena, zahvalio je ministru Udovičiću na prijemu i podršci.
– Čast mi je da me je ministar ugostio posle mog uspeha u Japanu i moje debitantske sezone. Mnogo mi znači što prati moje rezultate i poštuje trud koji moj tim i ja ulažemo. Podrška ministra i države mi je veoma bitna. Sastanak je bio sjajan. Verujem da ćemo zajedničkim snagama i sledeće godine predstavlјati Srbiju na Svetskom šampionatu turing automobila – istakao je Duca.
Dakle, pripreme za novu WTCC sezonu polako počinju.