1

Saša Pavlov izabran za gradonačelnika

Saša Pavlov

Saša Pavlov

Skupština Pančeva danas je konstatovala ostavku gradonačelnika Pavla Radanova i na predlog 45 odbornika vladajuće većine izabrala Sašu Pavlova za prvog čoveka grada.

Pavlov je od izbora 2012. obavljao dužnost zamenika gradonačelnika, a vodio je Gradsko veće i u vreme političke krize lokalne vlasti do ostavke tadašnjeg gradonačelnika Svetozara Gavrilovića.

Na Pavlovljev predlog, Saša Levnajić, odbornik SNS-a, izabran je za zamenika gradonačelnika, a umesto razrešenog Predraga Patića, gradski većnik za komunalne delatnosti postao je Dragan Grujičić, direktor JKP-a „Omoljica”. On je potom obavestio Skupštinu da je podneo ostavku na direktorsku funkciju.

Na sednici su izabrana dvojica novih odbornika. Umesto Levnajića je u odborničku klupu s liste SNS-a seo Vladimir Jovanović, a Pavlova je zamenio Srđan Stanković sa izborne liste URS, „Ujedinjeni za Pančevo – Saša Pavlov”. Stanković je nakon prelaska URS-a u SNS neko vreme bio politički angažovan u organizaciji „Dosta je bilo – restart” Saše Radulovića, ali je nedavno postao naprednjak.

D. V.