1

Rezultati opštinskog školskog takmičenja u plivanju za devojčice

U PRC “Relax” u Kovačici je 29. novembra održano opštinsko školsko takmičenje u plivanju.

U konkurenciji devojčica prvi i drugi razredi u disciplini kraul najbolja je bila Milica Putnik iz Samoša.

U kategoriji treći i četvrti razredi u disciplini kraul Sara Šimon iz Kovačice je bila prva a Katarina Ušakova iz Padine druga. U disciplini prsno je Hana Krišan iz Kovačice je bila prva a njena sugradjanka Dorotea Magdu druga.

Najviše takmičarki bilo je u konkurenciji petih razreda. Najbolja u kraulu bila je Natali Kotvaš iz Padine, najbolja u disciplini prsno bila je Ivana Širka iz Padine, Kovačičanka Timea Stano je bila na pobedničkom postolju u disciplini leđno a drugoplasirana je takmičarka iz Padine Aleksandra Konček.

Dve od tri plivačice šestog razreda iz Samoša bile su najuspešnije u kategoriji šestih razreda: Marija Lujanov u disciplini kraul i Anđela Sekulić u disciplini prsno. Prvo mesto u disciplini leđno bila je Leontina Nikolić iz Debeljače.

U konkurenciji učenica sedemih razreda je Debora Hučkova iz Padine u disciplini kraul. Najbolji rezultat na takmičenju postigla je Dagmar Husarik u disciplini leđno.

Učenica osmog razreda Ema Sič iz Debeljače je bila prva u disciplini kraul, rezultati su koje je poslao prof. Pavel Urban, predsednik Aktiva pedagoga fizičke kulture opštine Kovačica.