1

Rezultati opštinskog školskog takmičenja u plivanju za dečake

U PRC “Relax” u Kovačici je 29. novembra održano opštinsko školsko takmičenje u plivanju i za dečake.

U konkurenciji prvi i drugi razredi u disciplini kraul najbolji je bio Andrej Jonaš iz Kovačice a drugi njegov sugradjanin Damijan Venjarski.

U kategoriji treći i četvrti razredi u disciplini kraul Ivor Brtka iz Kovačice je bio prvi a Nemanja Radu iz Kovačice drugi. U disciplini leđno je najbolji bio Luka Kec iz Uzdina.

Dva takmičara bila su u konkurenciji petih razreda. Najbolji u kraulu bio je Matej Hrk iz Kovačice, drugoplasirani Dejan Cicka iz Kovačice.

Najviše takmičara bilo je u kategoriji osnovaca iz šestih razreda. U disciplini kraul najbolji je bio Darko Hriješik iz Kovačice, drugi Aleksandar Boboš iz Padine. Danijel Putnik iz Samoša bio je prvi u disciplini leđno, a u disciplini šampion je Matej Kec iz Uzdina.

Po dva takmičara bila su na plivalištu u konkurenciji sedmih i osmih razreda.

Kod mlađih Aleks Bolerac iz Kovačice je na najvišem stepeniku pobedničkog postolja bio u disciplini kraul, a viešampion je postao Damijan Venjarski iz Kovačice.

Boris Imro iz Kovačice bio je najbolji u disciplini prsno a Aleksandar Petruc iz Uzdina u disciplini delfin kod takmičara koji pohađaju osmi razred, rezultati su koje je poslao prof. Pavel Urban, predsednik Aktiva pedagoga fizičke kulture opštine Kovačica.