1

Rezultati nesposobne vlasti

Nova stranka podseća da se svojevremeno nije zalagala za vanredne izbore u Pančevu, smatrajući da je to nepotreban trošak, već je umesto toga predlagala da Vlada Srbije postavi privremeno gradsko veće, koje bi upravlјalo do redovnih izbora.

„Vlada nije postavila privremeno gradsko veće, već se koalicija sa SNS-om na čelu ponovo, po ko zna koji put, prepakovala, a reklo bi se da je po hitnom postupku Logo-Nova-strankaizabran i novi gradonačelnik. Kamo sreće da su barem upola ovako efikasni kada je u pitanju vođenje grada i rešavanja problema građana. Kao što smo isticali i 2013. godine, ovakva koalicija nije sastavlјena da bi vodila grad, već da zadovolјi potrebe svojih članova za vlašću”, kaže se u saopštenju Nove stranke.

Ilustrujući „potpunu nesposobnost SNS-a i koalicije na vlasti”, Nova stranka ukazuje i na njene „rezultate”: dve ostavke gradonačelnika; dva ekscesa s pijaćom vodom; afere u pančevačkoj apoteci; žreb za prijem dece u vrtić; nestanak šlјunka s deponije; stranačko zapošlјavanje po svim javnim preduzećima i „nešto što se zove ’stoni fudbal u prirodnoj veličini’ u Jabuci”.

Ova partija podseća da i pančevački karneval, zbog izostanka podrške Grada, „umalo nije održan ni ove godine”, a organizovan je „samo zahvalјujući pukoj sreći i entuzijazmu pojedinaca”.

„Naravno, sve to nije smetalo novom gradonačelniku da paradira na čelu manifestacije”, zaklјučuje Nova stranka.

Z. Sp.