1

Rezerve krvi i u pančevačkoj bolnici na minimumu

TransfuzijaKao i u celoj Srbiji, rezerve krvi u pančevačkoj bolnici su niske, na minimumu, i dovoljne su samo za naredna tri dana – izjavila je doktorka Radmila Railić Ristovska, šefica Odseka bazične transfuzije.

Ona je pozvala sve naše sugrađane koji žele da pomognu da se situacija poboljša i da rezerve krvi opet budu dovoljne za pet do sedam dana, što je dovoljno, da dođu u Službu za transfuziju u Opštoj bolnici radnim danima od 7 do 15 i subotom od 8 do 13 sati.

Ristovska je dodala da je proteklih dana nestašicu krvi u velikoj meri ublažila dobrovoljna akcija koja je organizovana u „Petrohemiji”. Najavila je da će slična akcija biti održana u pančevačkom „Telekomu”, a da će u petak, 26. avgusta, doktor Slobodan Ovuka organizovati davanje krvi u Službi za transfuziju. Za tu akciju već se prijavilo 30 dobrovoljnih davalaca krvi.

Šefica Odseka bazične transfuzije istakla je da do sada nije odložena nijedna operacija i da je pančevačka Služba za transfuziju obezbedila krv za desetak naših sugrađana koji se leče u Kliničkom centru Srbije.

M. G.