1

Razvoj sela, saradnja s Beogradom

Socijaldemokratska partija Srbije

U prednacrt Strategije razvoja Pančeva u narednim godinama, o kojem se ovih dana razgovara u javnosti, obavezno bi trebalo uneti zalaganja za razvoj zasnovan na znanju i stručnosti, za vaspitanje i obrazovanje mladih na pravim vrednostima i prestanak ignorisanja intelektualne baze našeg grada.

Osim toga, prioriteti strategije daljeg razvoja Pančeva u narednim godinama treba da budu i ravnomeran razvoj svih naseljenih mesta i saradnja s Beogradom. Ovi stavovi su se čuli 2. septembra na konferenciji za novinare Gradskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije.

– U Strategiji razvoja Pančeva jasno treba da budu definisani specifični ili posebni ciljevi. Na primer, jasno se mora reći: u narednih pet godina zaposlenost u gradu će biti povećana za toliko i toliko procenata; gradski budžet će biti povećan za toliko procenata; dužina asfaltiranih puteva biće povećana za toliko, a dužina vodovodne i kanalizacione mreže za toliko procenata; podsticajnim merama biće vraćeno na selo toliko naših sugrađana – naglasio je Rajko Mijović, predsednik Gradskog odbora SDPS-a.

M. G.