1

Razvijanje strategije sporta

U prostorijama Gradske uprave javnost je danas upoznata s dosadašnjim aktivnostima na izradi Strategije sporta u našem gradu. O pređenom putu govorili su Aleksandar Farkaš, lokalni većnik zadužen za sport, i Nenad Maletin, koordinator u izradi ovog važnog dokumenta.

Građanima Pančeva upućen je javni poziv da uzmu učešće u pravljenju Strategije jer je to sledeći korak koji mora biti napravljen. Naši sugrađani svojim sugestijama i konkretnim primerima mogu da pomognu kako bi izdvojene oblasti dobile sadržaj i kao takve se našle u javnoj raspravi pre usvajana ovog dokumenta. Ukoliko ste zainteresovani i imate potrebno znanje, možete biti koordinator ili član nekih radnih grupa. Svoje mesto možete naći u sledećim oblastima: rekreacija i sport za sve, infrastruktura, sportski stručnjaci i stručnjaci u sportu, deca i omladina – školski sport, sportski talenti i vrhunski sportisti i sportistkinje, sprečavanje nasilja u sportu, antidoping i sportska medicina.

IMG_0406– Izuzetno je bitno da javnost uključimo u izradu Strategije sporta u Pančevu. Već smo mnogo toga uradili, a sada je vreme da i naši sugrađani kažu šta imaju u vezi s razvojem sporta u našem gradu i zdravljem uopšte – istakao je Aleksandar Farkaš pred okupljenim novinarima i uputio poziv Pančevcima da se priključe izradi ovog dokumenta.

Nenad Maletin je podsetio da je održano već petnaest sastanaka od kada je počela priča o Strategiji sporta, da je u njenu izradu uključeno oko petsto ljudi, kao i sto pedeset klubova iz našeg grada. Kako je istakao, sada nas očekuje nova faza u izradi, pa je neophodno da se Pančevci priključe radnim grupama kako bi definisali potrebe svih zainteresovanih kad je reč o sportu u Pančevu.

Obaveštenje o tome kako se možete prijaviti i biti član neke radne grupe možete naći na sajtu grada Pančeva, preko društvenih mreža ili ako lično dođete u zgradu Gradske uprave na drugi sprat u kancelariju 202. Potrebno je samo popuniti formular o pristupanju.

S. Damjanov