1

Radulović: Zagađenje vode se neće ponoviti

Direktor JKP-a „Vodovod i kanalizacija” Aleksandar Radulović izjavio je povodom odluke Osnovnog javnog tužilaštva da podnese optužni predlog Privrednom sudu zbog letošnjeg trodnevnog zagađenja vode kako su preduzete brojne mere da se to više nikad ne ponovi.

On je naglasio kako je pančevačka voda posle toga bila potpuno ispravna za piće i dodao da je situacija i dalje pod kontrolom.

SASA RADULOVIC2– „Vodovod” nijednog trenutka nije skrivao informacije o zagađenosti od javnosti. Čim nam je Zavod za javno zdravlje saopštio da rezultati analiza vode nisu dobri, bivša direktorka je odmah sazvala konferenciju za novinare i obavestila javnost o tome. Osim toga, tokom trodnevnog zagađenja vode u Domu zdravlja nije prijavljen nijedan slučaj da se neko žalio na stomačna oboljenja do kojih dolazi zbog konzumiranja zagađene vode – rekao je između ostalog Radulović.

Inače, bivša direktorka pančevačkog „Vodovoda” Milica Radovanović prešla je na novu dužnost, u beogradski vodovod. Bez obzira na to, uredno se odazvala kad joj je uručen poziv iz pančevačkog suda.

M. G.

opsirnije1