1

Radnik „Higijene” pronašao uginulog pitona dugog dva metra

ZMIJAU nedelju, 14. februara, u večernjim satima, jedan radnik „Higijene” pronašao je uginulog pitona dugačkog skoro dva metra.

Ivan Luka, poslovođa u službi „Zoohigijene”, izjavio je da je zmija primećena pored jednog kontejnera u blizini novog buvljaka.

– Na lice mesta je odmah izašao naš dežurni radnik Jovan Đorđević da bi je uklonio. Iako mu nimalo nije bilo prijatno, s obzirom na to da je to bio nesvakidašnji događaj, on je to uradio nakon što je stavio zaštitne rukavice. Stavio je zmiju u kesu, a potom je odložio u hladnjaču koja se nalazi u prostorijama naše službe. Uklonili smo pitona i pored toga što to nije u našoj nadležnosti, s obzirom na to da je za uklanjanje ptica i zmija s javnih površina zadužen Sekretarijat za zaštitu životne sredine. Ovih dana, po našoj standardnoj proceduri, ispraznićemo hladnjaču u koju odlažemo sve leševe uginulih životinja i oni će dalje biti poslati na preradu u kafileriju u Somboru – rekao je on i dodao da je ovaj događaj prijavljen komunalnoj i običnoj policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, zmija je po svemu sudeći bila kućni ljubimac nekog našeg sugrađanina koji je hteo da je se otarasi kad je uginula, pa ju je bacio pored kontejnera.

M. G.

opsirnije1