1

Radionica kreativnog pisanja u Padini

Radionica posvećena kreativnom pisanju u petak je održana u Padini. U radu radionice su učestvovali nastavnici i učenici osnovne škole “Maršal Tito” i ljubitelji pisane reči. Radionicu je vodila profesorka Marta Součkova iz Slovačke.

Nakon popularnih i uvek dobro posećenih letnjih kreativnih radionica za decu, ogranak opštinske biblioteke u Padini, je 24. novembra ponovo okupio učenike sa ciljem edukacije u oblasti kreativnog pisanja.

Radionici su prisustvovali mladi pisci početnici, profesori slovačkog i srpskog jezika i članovi literane sekcije padinske biblioteke i osnovne škole “Maršal Tito”.

Kreativno pisanje јe svaki kreativni napor pisca koјi prevazilazi standardne profesionalne, novinarske, tehničke, ili akadamske okvire pisanja, i koјe poseduјe narativnu strukturu i razviјene likove.

Tema se pokazala kao veoma dobra pošto se na ovaj način proširuјu horizonti kreativnog izražavanja, što se kasniјe može uspešno primeniti na oblikovanje stvaralačkog izražavanja u broјnim drugim domenima.

(Ovaj tekst je deo projekta „Info kutak” koji je finansijski podržala Opština Kovačica)