1

Proverite očni pritisak bez uputa

OkoPovodom obeležavanja Svetske nedelje borbe protiv glaukoma, na Očnom odeljenju Opšte bolnice Pančevo u četvrtak, 10. marta, od 9 do 13 sati, biće organizovana akcija besplatne provere očnog pritiska za sve naše sugrađanke i sugrađane koji nisu dosad izvršili tu kontrolu, odnosno za one koji se već ne leče od glaukoma. Za ovaj pregled vam neće biti potreban uput, već samo overena zdravstvena knjižica.

– Glaukom je oštećenje očnog živca koje najčešće nastaje zbog povišenog očnog pritiska. U grupi glaukoma koja je najčešća bolest ne daje nikakve simptome, pa ako se povišen pritisak ne uoči blagovremeno i ne leči, s vremenom može doći do gubitka vida, to jest slepila – naglasila je dr Gordana Babić, oftalmolog.

Oštećenje očnog živca se ne može popraviti, te stoga iskoristite priliku da u četvrtak prekontrolišete svoj očni pritisak. Procedura je kratkotrajna i bezbolna. Inače, ova akcija se na Očnom odeljenju organizuje već nekoliko godina i uvek nailazi na dobar odziv Pančevki i Pančevaca.

D. K.