1

Proverite besplatno ispravnost vozila

Od 24. do 29. novembra traje akcija „Ispravno vozilo – besplatno vozilo”, tokom koje će svi zainteresovani vozači moći besplatno da provere ispravnost svojih automobila u centrima za tehnički pregled. U Pančevu će to moći da se obavi u „Autoremontu Pivašević”.

Cilj te akcije, koju zajednički organizuju Ministarstvo unutrašnjih poslova, Auto-moto savez Srbije i Asocijacija tehničkih pregleda, jeste smanjenje broja neispravnih vozila na našim putevima i povećanje bezbednosti u saobraćaju.

Tokom trajanja akcije saobraćajna policija će intenzivnije nego inače kontrolisati vozače i vozila, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima. Saobraćajni policajci će vozačima ukazivati na važnost tehničke ispravnosti vozila koja učestvuju u saobraćaju i skretati im pažnju da se to naročito odnosi na uređaje za upravljanje AUTO MEHANICARi zaustavljanje, spajanje vučnog i priključnog vozila, svetlosno-signalne uređaje, pneumatike i uređaje za pogon na tečni ili sabijeni gas. Vozači će biti opominjani i na obavezu da poštuju saobraćajne propise.

Ako budu posumnjali u tehničku ispravnost zaustavljenih vozila, saobraćajci će ih odmah upućivati na tehnički pregled, gde će takođe dežurati njihove kolege. Ukoliko se potvrdi da su ta vozila neispravna, njihovi vlasnici će biti prekršajno gonjeni, a automobili će biti isključeni iz saobraćaja.

Tokom prošlogodišnje akcije „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo” pregledano je 10.000 vozila na teritoriji Srbije. Neispravno je bilo 29 odsto, više nego što je otkriveno tokom prethodne slične akcije, a najveći broj kvarova odnosio se na kočnice, volane, farove i migavce.

M. G.