1

Protest radnika Apoteke Pančevo

DSC_9574Zaposleni u Apoteci Pančevo danas su s pištaljkama i trubama protestovali ispred zgrade Gradske uprave zbog položaja u kom su se našli. Oni su se okupili da bi skrenuli pažnju čelnicima lokalne samouprave, koja je osnivač te zdravstvene ustanove, na odgovornost za to što nisu sprečili bivšu direktorku Branku Milojević da napravi dug od oko sedam miliona evra i tako Apoteku dovede pred gašenje, a radnike ostavi bez plata.

Borko Bojić, predsednik sindikata Apoteke, izjavio je da farmaceute dodatno iritira informacija koju su dobili od svog računovodstva, a odnosi se na bivšu direktorku.

– Došli smo u situaciju da svoje zarade ne možemo da naplatimo ni sudskim putem – i to još od novembra, a danas smo obavešteni da je bivša direktorka, zbog koje je sve ovo pokrenuto i koja je napravila dugove, dobila uplatu za bolovanje preko 30 dana. Taj račun je namenski i jedini nije blokiran – rekao je Bojić.

Ovo je treći protest radnika Apoteke Pančevo ispred Gradske uprave, ali im se dosad niko od nadležnih nije lično obratio.

D. V.