1

Promene u pančevačkom pravosuđu

SudOvih dana došlo je do promena na rukovodećim funkcijama u pančevačkom pravosuđu. Sudija Stanka Simonović, dosadašnja predsednica Osnovnog suda, podnela je 17. marta zahtev za prestanak te funkcije.

– Dvadeset trećeg marta u „Službenom glasniku” je objavljena odluka o tome da ona više neće vršiti tu dužnost. Istog dana sudija Simonović je postavljena za vršioca dužnosti predsednice Višeg suda, a umesto nje, za vršioca dužnosti predsednice Osnovnog suda, imenovana je Jasmina Petrović, dugogodišnji sudija u tom sudu – izjavila je za „Pančevac” Dragana Zlokolica, portparol Osnovnog suda u Pančevu.

Kako „Pančevac” saznaje, do ovih promena došlo je zbog toga što je sudija Nikola Medaković, koji je od 23. maja 2014. godine bio na funkciji predsednika Višeg suda u Pančevu, ispunio uslov za odlazak u penziju.

Inače, Stanka Simonović bila je od oktobra 2013. godine na čelu Osnovnog suda u Pančevu. Pre toga, do 1998. godine, radila je kao sudija u tom sudu, a posle toga je do 2009. godine obavljala dužnost istražnog sudije u Okružnom sudu. Nakon reforme u pravosuđu i formiranja Višeg suda u Pančevu imenovana je za sudiju za maloletnike. Saradnici u sudu je izuzetno cene i spada među najiskusnije u pančevačkom pravosuđu.

M. G.