1

Promena na vrhu pančevačke policije?

Nikola-Popovac1Kako „Pančevac” nezvanično saznaje, na mesto načelnika Policijske uprave Pančevo danas je na osnovu rešenja Milorada Veljovića imenovan Nikola Popovac, dosadašnji pomoćnik načelnika Policijske uprave za grad Beograd. Pre nego što je počeo da radi u MUP-u završio je Vojnu akademiju, a potom je bio komandant policijskih stanica u Beloj Crkvi i Kovinu.

Dosadašnji načelnik Policijske uprave Pančevo Zvezdan Radojković prelazi za Beograd, na novu dužnost u vrhu Direkcije policije.

Zvezdan Radojković je počeo da radi u policiji 1984. godine. U Sremskoj Kamenici je završio Srednju školu unutrašnjih poslova, a nakon toga je radio kao policajac pozornik.

U Novom Sadu je 1990. godine završio Pravni fakultet. Tada je raspoređen na mesto pomoćnika komandira policijske stanice u Pančevu, a dve godine kasnije je postao komandir.

CAM01146Od 1997. godine radio je kao inspektor za suzbijanje krvnih delikata u pančevačkoj kriminalističkoj policiji. Godine 2003. imenovan je na dužnost šefa Odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta, a godinu dana kasnije za načelnika Policijske uprave Pančevo. Iste godine je položio pravosudni ispit, a 2010. godine je magistrirao na Pravnom fakultetu.

Krajem aprila 2011. godine tadašnji ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić doneo je rešenje o imenovanju Radojkovića na dužnost pomoćnika direktora policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije. Nakon izbora na tu dužnost Radojković je nastavio da radi kao načelnik pančevačke policije.

M. G.