1

Prodavano sumnjivo meso

Načelnik Južnobanatskog okruga Zoran Tasić izjavio je danas na konferenciji za novinare da su inspektori policije i poljoprivredni inspektori otkrili tri tone sumnjivog mesa nakon kontrola prodavnica „Dabić meat” d. o. i „Nada pan”, koje se nalaze na Zelenoj pijaci.

On je precizirao da je povod za zajedničku akciju inspekcije i policije bila anonimna prijava, u kojoj je, pored ostalog, pisalo da postoji osnovana sumnja da se u tim prodavnicama prodaje meso sa Kosova, iz Argentine i iz Brazila.

MESO SUMNJIVONakon kontrole tih prodavnica utvrđeno je da su se obe snabdevale iz klanica koje se nalaze na Jabučkom putu i u Crepaji.

– Kada je u pitanju „Dabić meat” d. o., kontrola je vršena na Jabučkom putu bb. Nakon ulaska u taj objekat, u kome se nalazila bivša klanica „Šunka”, koja je zatvorena 2007. godine, pronašli smo između 300 i 500 kilograma pokvarene hrane, za koju nam je vlasnik rekao da je koristi za svoje pse. Tokom kontrole tog mesa jasno se videlo da je po kvalitetu identično onom koje smo kontrolisali u prodavnici na Zelenoj pijaci – istakao je Tasić.

M. G.

opsirnije1