1

Problem sa strujom u Rafineriji, jedan radnik lakše povređen

RAFINERIJA ZA SAJT20150304-RAFINERIJA IMG_1664 (6)Usled problema sa snabdevanjem strujom danas u 16.15 došlo je do izbijanja plamena na transformatoru od 35 kilovolti u Rafineriji nafte Pančevo, zbog čega je rad osnovnih postrojenja te fabrike privremeno obustavljen. Jedan radnik je u tom incidentu lakše povređen. On je prevezen u bolnicu i ne nalazi se u životnoj opasnosti – saopštio je večeras NIS.

U saopštenju se dodaje da je, zahvaljujući brzoj intervenciji nadležnih službi fabrike, plamen brzo ugašen, a snabdevanje električnom energijom normalizovano, dok stručne ekipe NIS-a rade i na normalizovanju proizvodnog procesa.

Navedeno je kako prilikom požara i nakon njega nije bilo zagađenja vazduha.

Boro Majkić, komandant vatrogasne jedinice MUP-a u Pančevu, izjavio je da su oni otišli u Rafineriju, ali da nisu morali da intervenišu.

Vladimir Delja, gradski većnik zadužen za ekologiju, potvrdio je da aparati gradskog monitoringa nisu zabeležili povećanje zagađenja vazduha i dodao kako je moguće da je zagađenje zbog pojačanog vetra „preskočilo” aparate, pa je zbog toga na teren poslata mobilna merna stanica Zavoda za javno zdravlje Pančeva.

D. V.