1

Presečen lanac šverca droge s Kosova

Uspešna akcija pančevačke policije u Jabuci

Zahvaljujući uspešno izvedenoj akciji pančevačke policije u Jabuci je krajem prošle nedelje presečen lanac šverca marihuane s Kosova.

dru03Nakon dužeg operativnog rada policija je u tom selu najpre presrela i zaustavila dva automobila u kojima je bilo šest osoba. Zbog osnovane sumnje da su oni organizovali i učestvovali u švercu droge, pretresena je jedna kuća i u njenom dvorištu je pronađena marihuana, upakovana u pakete od pola kilograma i sakrivena u buradima s tečnošću za pripremanje rakije.

U ovoj akciji pančevačke policije zaplenjeno je oko dva kilograma marihuane, a oduzeta su i putnička vozila „golf 3” i džip „be-em-ve iks 5”, kao i dve vazdušne puške i jedan skuter.

Ovo nije prvi put da su na teritoriji koju pokriva pančevačka Policijska uprava uhapšeni šverceri droge krijumčarene s Kosova. Početkom aprila prošle godine u Kovinu su uhapšene tri osobe iz tog mesta i jedna s Kosova, a zaplenjeno je oko šezdeset kilograma marihuane „skank”. Procenjeno je da bi ta količina droge na ilegalnom tržištu vredela više od 150.000 evra.

Zanimljivo je da je istog dana kada su uhapšeni šverceri droge u Jabuci, policija na putu Raška–Kraljevo zaustavila automobil novosadske registracije u kojem se, u specijalno napravljenom bunkeru, nalazilo osamnaest paketa sa deset kilograma „skanka”. Tom prilikom su uhapšena dva lica iz Novog Sada. Policijske akcije u Jabuci i na putu za Kraljevo još jednom potvrđuju često ponavljana upozorenja da je Kosovo prepuno droge i da je ta teritorija tranzitna zona za šverc narkotika koji stižu iz Avganistana, Turske i Makedonije. Manje količine završavaju na našim ulicama, a najveći deo krijumčarene droge prenosi se dalje na Zapad.

Mihajlo Gligorić