1

Poznati rezultati konkursa „Mihajlo Pupin – rodoljub i nasleđe“

Na konkurs koji su raspisali dom kulture „Mihajlo Pupin“ Idvor i Savet za kulturu opštine Kovačica na temu : “165 godina od rođenja Mihajla Pupina, Mihajlo Pupin – rodoljub i nasleđe”, za umetnički prikaz ličnosti velikog naučnika i njegov doprinos državi pristiglo je 68 radova iz oblasti književnost, multimedije i likovne umetnosti.

Radove je ocenjivala komisija koja je radila u sastavu : Marijana Meliš, pomoćnica predsednika opštine Kovačica, Nevena Gligorijević Bugarčić, savetnik za informisanje, Ana Žolnaj Barca, direktorka Galerije naivne umetnosti, Slobodan Stevanovski, direktor Opštinske biblioteke Kovačica, Svetislav Zakić, direktor Doma kulture “Mihajlo Pupin” i Branislav Atanacković, predsednik Saveta za kulturu opštine Kovačica.

U likovnoj kategoriji pristiglo je 48 radova.
Kada je reč o učenicima nižih razreda treće mesto osvojili su Jakub Maidlen učenik trećeg razreda i Benjamin Galas, učenik četvrtog razreda oboje učenici osnovne škole “Maršal Tito” iz Padine.

Drugo mesto je pripalo Davidu Munćanu učeniku četvrtog razreda iz Padine i Vojinu Stoimenovu učeniku trećeg razreda osnovne škole Sava Žebeljan iz Crepaje.

Prvo mesto osvojili su Korina Povolni učenica trećeg razreda iz Padine i Marija Pejić, učenica trećeg razreda iz Crepaje.
Specijalne nagrade biće dodeljena za grupni rad učenika iz Debeljače prvog dva razreda a specijalna nagrada biće dodeljena i Milici Putnik iz Samoša, učenici 1/2 odeljenja.
Sa nagrađenim učenicima u ovoj kategoriji radile su učiteljice Marija Nosalj iz Padine, Marija Kotvaš iz Padine, Jelica Ristin iz Crepaje, Ljiljana Terečik iz Debeljače i profesor istorije Branislav Tođer iz Uzdina.

U kategoriji od petog do osmog razreda, žiri je doneo sledeću odluku: Treće mesto osvojili su Anđela Pijević, učenica sedmog razreda osnovne škole “Mlada Pokolenja” iz Kovačice i Andrijana Šajn, učenica petog razreda takođe iz Kovačice. Drugo mesto je osvojio Luka Stojković, učenik petog razreda iz Kovačice a najbolji rad u ovoj kategoriji uradila je Aleksandra Vlasov, učenica osmog razreda osnovne škole “Mihajlo Pupin” iz Idvora.

Nagrađena je nastavnica Marina Bireš.

U oblasti multimedije pristigla su četiri rada.

Treće mesto osvojio je rad učenika sedmog razreda osnovne škole “Sava Žebeljan” iz Crepaje, drugo rad učenika osnovne škole Sveti Georgije iz Uzdina a prvo je osvoljila grupa učenika 4 /3 odeljenja osnovne škole “Olga Petrov” iz Barande.

Specijalna nagrada dodeljena je radu grupe studenata Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” iz Zrenjanina.

U oblasti književnosti i literarnih radova, pristiglo je 16 radova, a komsija je donela sledeću odluku: U kategoriji od prvog do četvrtog razreda drugo mesto osvojila je Bisera Bugarski učenica trećeg razreda osnovne škole “Sava Žebeljan” iz Crepaje a prvo Mihajlo Atanacković učenik trećeg razreda osnovne škole “Sava Žebeljan” iz Crepaje.

U kategoriji učenika od petog do osmog razreda drugo mesto pripalo je Katarini Jovanov, učenici osmog razreda osnovne škole “Lukrecija Ankucić” iz Samoša, a najbolji rad u ovoj kategoriji poslala je Marisa Maran, učenica osmog razreda iz Uzdina.

Zahvalnicama su nagrađene Marija Lujanov iz Samoša, učenica petog razreda, i Sara Suhanek iz Samoša, učenica osmog razreda.

U kategoriji srednjoškolaca nagrađeni su: Jan Farkaš, učenik kovačičke gimnazije “Mihajlo Pupin” osvojio je drugo a Branislav Čordić, učenik zrenjaninske gimnazije prvo mesto.

U kategoriji odraslih (poezija), treće mesto osvojio je Lazar laušev iz Idvora, drugo Zuzana Čižik iz Kovačice a prvo Milivoje Forgić iz Banatskog Karlovca.

Zahvalnice su dobile Mirjana Nikolić i Jelena Trajković iz Samoša.

U kategoriji odraslih (proza), treće mesto osvojila je Dragana Ilievska, iz Crepaje, drugo Jasmina Isajlov takodje iz Crepaja a prvo mesto pripalo je Ljiljani Tomić iz Pančeva.

Dodela nagrada biće upriličena 17. januara u 14 sati u Galeriji naivne umetnosti u Kovačici.