1

Povremeno obustavljanje saobraćaja na Pančevačkom mostu

Serbia,_Belgrade,_Pancevacki_most,_truss_construction,_25.04.2011,_2„Železnice Srbije” će u naredna dva vikenda izvoditi radove na Pančevačkom mostu u sklopu modernizacije pruge Beograd–Pančevo, pa će železnički i drumski saobraćaj u tom periodu tokom noći biti potpuno obustavljen. Planirano je da od 22. do 24. novembra i od 29. novembra do 1. decembra između ponoći i pet sati ujutru most bude zatvoren za saobraćaj, s tim da će od 2 do 3 sata radovi biti obustavljani kako bi vozila bila propuštana s jedne obale Dunava na drugu.

Obustavljanje saobraćaja u navedenim terminima neophodno je zbog geodetskih snimanja mosta za potrebe postavljanja drugog železničkog koloseka na njemu. Za obavljanje ovog posla neophodno je da most bude potpuno miran, pa zato u vreme snimanja neće biti saobraćaja – saopštile su „Železnice”.

Ovi radovi su deo realizacije međudržavnog ugovora između Srbije i Rusije na modernizaciji srpskih železnica. Na relaciji između Beograda i Pančeva treba da bude izgrađen drugi kolosek pruge, a postojeći će biti zamenjen. Takođe, biće modernizovane sve usputne stanice i Pančevački most ojačan kako bi mogao istovremeno da propusti dva voza u oba smera, kao i veće teretne kompozicije.

D. V.