1

Povređena u današnjem udesu u teškom stanju

UDES2,Kako je objavila Radio-televizija Srbije, vozač koji je poginuo u današnjem udesu kod „Malog raja” imao je 50 godina. S njim u vozilu bila je ženska osoba koja je odmah prevezena na reanimaciju u Urgentni centar, gde se lekari bore za njen život.

Druga povređena osoba u ovoj nesreći je kolima pančevačke Hitne pomoći najpre prebačena u Opštu bolnicu Pančevo, a potom i u Urgentni centar u Beogradu. Prema informaciji koju je „Pančevac” dobio od doktora Miroslava Tepšića, načelnika pančevačke Službe hitne medicinske pomoći, povređeni je Pančevac R. J. rođen 1968. i nije u životnoj opasnosti.

– Nakon dolaska ekipa Hitne pomoći bio je svestan i ispričao je da je bio za volanom jednog od automobila koji su se sudarili. Rekao je da se seća kako je u jednom trenutku primetio automobil kako mu se približava strahovitom brzinom. Nakon sudara R. J. je zadobio kontuziju grudnog koša i povredu pluća, a slomio je i jedno rebro i karličnu kost, zbog čega je odlučeno da i on bude prebačen za Beograd u Urgentni centar. Hteo bih da naglasim da i pored toga što ima više povreda, nije životno ugrožen – dodao je doktor Tepšić.

On je naglasio da je u današnjoj nesreći dobro to što su i pančevačka i beogradska Hitna pomoć, kao i vatrogasci iz oba grada, na vest o saobraćajnoj nesreći munjevito reagovali i odmah poslali svoje ekipe na teren, bez prepucavanja oko toga da li je mesto na kome se dogodio udes na pančevačkoj ili beogradskoj teritoriji.

M. G.