1

Miloševiću Đinđićev trg?

Gradski odbor Srpske radikalne stranke inicirao je da se Trg Zorana Đinđića u Pančevu preimenuje u Trg Slobodana Miloševića. Takav predlog će Smilјana Glamočanin Varga, odbornica SRS-a, podneti Komisiji za dodelu naziva ulica i trgova, o čemu bi trebalo da odluči Skupština grada – najavila je ona na konferenciji za novinare održanoj u utorak, 7. aprila.

SRS KONFERENCIJA IMG_2744 (9)– Zoran Đinđić je glavni kvisling NATO pakta i EU, čovek koji ima najveće zasluge za okupaciju Srbije 2000. godine, a pod kojom smo i danas – obrazložila je ovaj predlog Smilјana Glamočanin Varga.

Ona je dodala da je Slobodan Milošević „jedan od najzaslužnijih što se istina o ratu u Jugoslaviji čula” i što se on „istinom suprotstavio pokušaju Haškog tribunala da prekraja i falsifikuje istoriju”.

Z. Sp.

opsirnije1




Dan kada je Srbija pucala u samu sebe

djindjicU znak sećanja na 12. mart 2003. godine, dan kada je ubijen dr Zoran Đinđić, delegacija pančevačke Demokratske stranke, praćena brojnim članovima i poštovaocima nekadašnjeg premijera, položila je juče cveće na spomen-ploču na trgu koji nosi njegovo ime.

– Danas smo tu da ukažemo poštovanje i odamo počast čoveku koga za njegovog života nismo u dovolјnoj merili razumeli niti ga u dovolјnom broju podržali. Nismo razumeli mnoge od njegovih poruka, između ostalog i to da lako rešenje najčešće i nije rešenje. Većina u ovoj zemlјi ga nije podržala, a mnogi su i radili da spreče ono što je on pokušavao da stvori od ove države, a to je pristojno mesto za život. Duboko sam ubeđen da je tog 12. marta Srbija pucala u samu sebe i da je time izabrala dug i nepotrebno bolan put do obećane zemlјe – rekao je ovom prilikom Zoran Jovanović, pokrajinski poslanik DS-a.

Z. Sp.