Državna zastava bačena u blato

U noći između petka i subote, 21. i 22. novembra, sa ulaza u prostorije Srpske napredne stranke ukradene su dve zastave SNS-a, dok je državna zastava skinuta i bačena u blato, što povereništvo ove partije ocenjuje kao vandalski čin protiv države, drugi u poslednjih godinu i po dana.

najnovija-vest2Ovim povodom Povereništvo SNS-a izdalo je saopštenje u kome se između ostalog kaže:

„Smatramo da ovo nije samo napad na Srpsku naprednu stranku nego i na državu, jer reč je o skrnavljenju državnog obeležja. Ne znamo kome pada ovo na pamet, da li je ovo put Srbije ka Evropi? Ne! Mi smo u nekoliko navrata osuđivali svaki napad ovog tipa na bilo koju političku stranku, kao recimo onaj na Ligu socijaldemokrata Vojvodine i njihove prostorije. Ovome mora da se stane na put i sada već zabrinuto pitamo: šta je sledeće?

„SNS od osnivanja zagovara politiku saradnje i dogovora. Pružili smo ruku svima koji su spremni da rade za dobrobit Srbije, pa je utoliko više ovaj napad na naše prostorije neshvatljiv. SNS će o ovom događaju obavestiti nadležne i državne organe. Očekujemo da oni što pre otkriju počinioce i predaju ih pravosudnim organima, od kojih očekujemo efikasnost i postupanje u skladu sa zakonom, s obzirom na to da je oskrnavljena državna zastava.

„Tražimo takođe da se ispita motiv ovog čina, odnosno da se utvrdi da li je ovde reč o jednom pojedinačnim delu ili ono ima neku dublju pozadinu, imajući u vidu da Vlada Srbije i naš premijer Vučić trpe napade sa svih strana, iz različitih centara moći, koji žele Srbiju da vrate u neka ’mračna’ vremena. SNS Pančevo poručuje da ni skrnavljenje zastava, krađe, napadi i slično neće zaustaviti Srbiju na putu na kom se nalazi, a to je demokratska, ekonomski stabilna zemlja, država koja se odlučno bori protiv korupcije i kriminala i koja je lider u regionu.”