1

Čardak u bojama ruja, osamnaesti put

U bojama ruja sajtVerovatno najmasovnija manifestacija u širem okruženju koja neguje zdrav duh u zdravom telu u prelepoj prirodi pod nazivom „U bojama ruja” odigrala se osamnaesti put u nedelju, 9. oktobra, i ponovo okupila nepreglednu masu ljudi.

Odziv Pančevaca bio je izuzetan, jer je stazama na Čardaku pešačilo i punilo pluća čistim vazduhom oko dve hiljade ljudi (zvaničan broj prijavljenih bio je 1.950). Posebno je lepo to što su više od polovine tog broja činila deca. Oko hiljadu sto mališana uglavnom je doputovalo organizovano u preko dvadeset autobusa, a bile su zastupljene osnovne škole iz Omoljice, Starčeva, Jabuke i Kačareva, kao i gradske obrazovne ustanove – „Isidora Sekulić”, „Sveti Sava” i „Stevica Jovanović”.

J. F.

opsirnije1
U subotu Čardak u bojama ruja

Planinarsko društvo „Jelenak” poziva sve ljubitelje prirode da se priključe rekreativno-sportskoj i ekološkoj akciji pešačenja pod nazivom „U bojama ruja”, koja će biti održana u subotu, 3. oktobra, u predelu Deliblatske peščare poznatom kao Čardak, odnosno u Omladinskom naselju, udaljenom sedam kilometara od Deliblata.

Početak sedamnaestog izdanja pomenute manifestacije zakazan je za 9 sati, kada će učesnici moći da se prijave. Pola sata kasnije počeće Treking liga („Deliblatski maraton”), a u 10 sati svi ostali krenuće na pešačenje stazama od tri do dvadeset kilometara. Učesnici će sami moći da biraju maršrute, jer će dobiti mapu označenih staza, koje spadaju u kategoriju lakih i bezbednih za pešačenje. Pored toga, na programu su i razne sportske, ekološke i zabavne aktivnosti.

Boje ruja - najava 1Organizovan je i prevoz iz Pančeva; autobusi će u 7.30 krenuti s parkinga hotela „Tamiš”, a cena prevoza je 500 dinara. Ulaz u Specijalni rezervat prirode Čardak iznosi 75 dinara, a za decu iz osnovnih škola cena je 36 dinara. Obezbeđen je i ručak (planinarski pasulj sa salatom) po ceni od 300 dinara, koji će biti poslužen u restoranu na Čardaku.

Prijave uz uplatu moguće su i na redovnim sastancima društva „Jelenak” u Domu omladine, četvrtkom između 19 i 20.30.
Za sve informacije zaduženi su Goran Šarenac (063/18-02-667) i Milan Piperski (063/74-56-889).

J. F.