1

Vršcu vraćen status grada

Činjenica na koju Vršćani s pravom treba da budu ponosni – da je njihovoj varoši kroz izmene Zakona o teritorijalnoj organizaciji konačno vraćen status grada – obelodanjena je 1. marta na konferenciji za novinare Srpske napredne stranke u tom gradu.
vrsac 1Poverenik te stranke u Vršcu Aleksandar Đorđević rekao je da mu je pripala velika čast da ozvaniči „ovaj istorijski momenat pred građanima”, pa im je zahvalio na tome što su „ukazali poverenje SNS-u i Vladi Republike Srbije”. Potom je zahvalio i premijeru Aleksandru Vučiću na tome što je „prepoznao brigu Vrščana o svom gradu i njihovu želju da Vršac ubuduće dominira ovim područjem u smislu uređenog života i dobrog standarda”. Đorđević je dodao da grad „duguje neizmernu zahvalnost Branku Maloviću, članu Izvršnog odbora SNS-a i koordinatoru stranke za Južni Banat, čije je danonoćno zalaganje mnogo pomoglo da u ovom trenutku dođe do realizacije ove dugogodišnje ideje.”
Sugrađanima se obratio i Čedomir Živković, predsednik Opštine Vršac, koji je podsetio na to da su „težnje da Vršac vrati status grada trajale decenijama.”
– Ministar Nikola Selaković je izdejstvovao da se Vršcu vrati status grada. Premijer Vučić je to podržao i nije se gledalo kako se ne može, već kako se može – poručio je Živković.
On je zahvalio i narodnim poslanicima iz Vršca koji su u parlamentu obrazlagali zašto Vršac treba da dobije status grada. Jedna od njih – Tanja Tomašević Damnjanović – rekla je da je Vršcu vraćeno ono što mu pripada jer se radi o gradu bogate kulture i privrede, kao i razvijenog turizma i sporta.
Vrščani, čestitamo!
R. T.