1

Sutra dogovor o vanrednom zasedanju Skupštine

SNS -vodaZbog alarmantne situacije s vodom za piće Gradski odbor Srpske napredne stranke podneo je inicijativu za održavanje vanredne sednice Skupštine grada, koju je svojim potpisima podržalo 30 odbornika – najavio je Željko Sušec, predsednik GO SNS-a, na današnjoj konferenciji za novinare.

On je pozvao sve političke stranke da se priključe ovoj inicijativi jer je u pitanju interes građana, a već koliko za sutra, nedelju, 7. jun, najavio je sastanak predstavnika svih gradskih odbora, kome će prisustvovati i zaštitnik građana.

– Ako se ispostavi da lokalna samouprava ne može da reši ove probleme s vodom, zatražićemo pomoć od Vlade Srbije, premijera i svih republičkih institucija, a s Ministarstvom zdravlja smo već stupili u kontakt. Ovo ne sme da se ponovi više nikada, jer smo onda svi osuđeni na propast – rekao je Sušec.

On je ovu situaciju nazvao „neoprostivom”, naročito posle sličnih događaja sredinom aprila, a za direktorku „Vodovoda” je rekao da je „ona već smenjena” i da „tu nema govora”, kao što će biti smenjeni i svi ostali koji su odgovorni.

Z. Sp.

opsirnije1
Nagon za vlašću srušio uverenja

DSS KONFERENCIJA POBEGLI CLANOVI IMG_5643 (2)Prvi lјudi ovdašnje Demokratske stranke Srbije, predvođeni Mišom Markovićem, predsednikom Okružnog odbora, i Vladimirom Delјom, dosadašnjim predsednikom Gradskog odbora i većnikom zaduženim za zaštitu životne sredine, kao i još dvoje odbornika u našem gradskom parlamentu (Zdenka Jokić i Tigran Kiš, koji je i zamenik predsednika Skupštine), prešli su u Srpsku naprednu stranku.

U petak, 22. maja, grupa članova DSS-a, s Milošem Đurinom, članom Izvršnog odbora te stranke, i Miladinom Šakićem, potpredsednikom Gradskog odbora, na čelu održala je konferenciju na kojoj je objavila da pančevačka organizacija normalno nastavlјa rad. Do izborne skupštine stranku u Pančevu će voditi Šakić, jedini preostali odbornik DSS-a.

Osvrnuvši se na članove koji su otišli, Đurin je podvukao da je „većina samo nastavila trend menjanja stranaka”, jer su trojica od njih prvo bili članovi SRS-a, „jedna od njih je bila član DS-a”, jedan u „G17 plus”, a jedan u SPS-u. On je rekao da su svi oni prvo prešli u DSS, a sada otišli u SNS, „što govori dovolјno o njima”, i apelovao da vrate odborničke mandate koji pripadaju ovoj stranci.

Z. Sp.

opsirnije1
Krivce najoštrije sankcionisati

SNS KZN IMG_9686 (23)Skrivanje istine o tehnološkoj neispravnosti vode, kako je to formulisao Želјko Sušec, predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke, bilo je osnovna tema konferencije za novinare koju je ta partija održala u utorak, 21. aprila.

– Najoštrije osuđujemo sve vinovnike koji su sakrili istinu od građana Pančeva. Da se u 21. veku istina ne iznese u javnost celog marta i do polovine aprila, razlog je da SNS traži od istražnih organa da se odgovorna lica u „Vodovodu” i Zavodu za javno zdravlјe ispitaju i, ako su zaista krivi, da se najoštrije sankcionišu kako se to više nikada ne bi ponovilo. Naša odbornička grupa će podneti inicijativu za sazivanje vanredne skupštine grada o ovoj temi kako bi se utvrdile sve činjenice – rekao je Sušec.

Z. Sp.

opsirnije1
Vojvodina sve više tone

JOCA LAZAROV– Pokrajinska vlada je nedavno najavila da će narednih dana predložiti zakon o finansiranju Autonomne Pokrajine Vojvodine. Podsećam da je krajnji rok za donošenje tog zakona bio 31. decembar 2008, a od tada pa sve do 2012. Demokratska stranka je imala neprikosnovenu vlast, počev od mesnih zajednica, pa sve do predsednika republike i nikada se ta tema nije našla na dnevnom redu. Ne znam zašto sada Pokrajinska vlada izlazi s tim predlogom a da prethodno nije obavlјena nikakva konsultacija sa Srpskom naprednom strankom i ostalim opozicionim partijama. S druge strane, DS nema nikakav legitimitet da predlaže jedan tako važan akt, koji je izuzetno bitan za Vojvodinu – rekao je Jovan Lazarov, pokrajinski poslanik SNS-a, na konferenciji za novinare održanoj u sredu, 4. februara.

Z. Sp.

opsirnije1
Koliko je para „videlo” Pančevo?

SNS kzn Joca _MG_4151Kako će se usvajanje novih izmena Zakona o planiranju i izgradnji odraziti na Vojvodinu, a posredno i na Pančevo, bilo je osnovno pitanje koje je na današnjoj konferenciji za novinare razmatrao Jovan Lazarov, pokrajinski poslanik Srpske napredne stranke. On je podvukao da će pomenute izmene građanima omogućiti da za 28 dana dođu do građevinske dozvole, čime će konačno biti zaustavljena praksa koja je dovela do toga da imamo milion i po nelegalnih objekata u Srbiji.
Kad je reč o investicijama, po njegovim rečima, u periodu od 2007. pa do 2013. godine vojvođanski Fond za kapitalna ulaganja podelio je 47,75 milijardi dinara, od čega je Pančevo „videlo” samo 1,79 milijardi, što govori o tome da dosadašnja Vlada Vojvodine nije vodila računa o ravnomernom razvoju svih delova Pokrajine. Lazarov je izrazio očekivanje da će usvajanjem novog pokrajinskog budžeta za iduću godinu biti više odvojeno i za naš grad.


Z. Sp.

opsirnije1