1

Izložba slika iz „Peska”

pesak sajt

„Samoća” Stojmira Ivanova

Izložba slika nastalih u septembru prošle godine u 47. likovnoj koloniji „Deliblatski pesak” otvorena je u Galeriji savremene umetnosti u četvrtak, 18. februara, i može se pogledati do 3. marta.

U prošlogodišnjem sazivu se našlo četrnaestoro umetnika iz Kumanova, Rusa, Ljubljane, Leskovca, Kosovske Mitrovice, Zrenjanina, Zaječara, Novog Sada, Beograda i Pančeva (njih sedmoro). Zahvaljujući njihovim radovima dodatno je obogaćen likovni fond kolonije „Pesak”, koji broji oko 1.200 slika, skulptura i crteža.

opsirnije1
Slike i predmeti od vune

vunaGradsko udruženje svih penzionera Pančeva priredilo je u četvrtak, 17. decembra, u holu Gradske uprave, izložbu slika i rukotvorina od vune, koje su nastale u kreativnim radionicama za penzionere od maja do novembra. Kako je rekla Mila Bajić iz Udruženja svih penzionera, kurs slikanja i filcovanja vune najpre je pohađalo 40 polaznica, a na kraju se, zbog ograničene količine materijala, njihov broj sveo na deset polaznica slikanja i isto toliko polaznica pustovanja, koje su poslednjih nedelja svakodnevno radile. Radionice su vodile Aleksandra Milosavljević (slikanje) i Anka Škembarević (pustovanje vune).

Realizaciju ovog projekta omogućio je Grad Pančevo zahvaljujući konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti unapređivanja socijalne politike. Prema rečima Nenada Šaletića, predsednika navedenog udruženja, izložba se može pogledati do 25. decembra, nakon čega će slike i predmeti od vune biti na prodaji, a sav novac zarađen na taj način biće uložen u nabavku materijala za dalji rad.