1

Poginuli auto-stoper i vozač

SAOBRAĆAJNA NEZGODA KOD NOVOG SELA IMG_0478 (8)U Osnovnom sudu u Pančevu u toku je suđenje Davoru T. iz Zrenjanina zbog toga što se sumnja da je 8. aprila 2013. godine izazvao tešku saobraćajnu nesreću na putu Alibunar–Seleuš u kojoj su na licu mesta poginula dva lica.

On je, kako piše u optužnici koju je protiv njega podiglo pančevačko Osnovno javno tužilaštvo, tog dana bio za volanom „folksvagen kedija” i nakon ulaska u krivinu udesno prešao na drugu stranu puta i udario u automobil „alfa romeo” koji je dolazio iz suprotnog smera. Vozač „alfe”, Lučijan Branković iz Seleuša, i Nikola David, mladić koji je pre ulaska u automobil stopirao (a Branković se zaustavio da bi ga povezao), ostali su na mestu mrtvi.

Sagorvornik „Pančevca”, koji je zamolio da ostane anoniman, kaže da u ovoj saobraćajnoj nesreći nijedan učesnik nije vozio pod dejstvom alkohola.

– U ovom slučaju nije bilo pijanih niti drastičnih i grubih povreda saobraćajnih propisa poput prebrze vožnje, prolaska kroz crveno svetlo itd., a dva mlada života su izgubljena i jedno lice je ostalo doživotni invalid. Iz toga se dovoljno jasno vidi koliko je saobraćaj opasan i koliko je malo potrebno da dođe do tragedije. Nažalost, postoje saobraćajne nesreće koje su neobjašnjive, koje su izavane zbog kvarova na vozilima. U takvim slučajevima, kao što je ovaj, čak ni saobraćajno-tehničkim veštačenjem ne može da se utvrdi zašto je automobil „kedi” koji je vozio osumnjičeni prešlo na levu kolovoznu traku – istakao je on.

M. G.

opsirnije1