1

Poništena presuda predsedniku opštine Alibunar

Danijel KišmartonApelacioni sud u Beogradu poništio je presudu Višeg suda u Pančevu kojom je Danijel Kišmarton, predsednik opštine Alibunar, kažnjen s tri godine zatvora i oduzimanjem 8.500 evra zbog zloupotrebe službenog položaja i primanja mita.

Pored ukidanja presude, Apelacioni sud je naredio da se u ovom slučaju ponovi suđenje i odbio žalbu Višeg javnog tužilaštva u Pančevu na kaznu koja je izrečena Kišmartonu. Apelacioni sud je utvrdio da je prilikom donošenja prvostepene presude učinjena povreda krivičnog postupka zato što je predsednik sudskog veća koje je vodilo ovaj slučaj učestvovao u odlučivanju o prigovoru na optužnicu iako je to zabranjeno.

Inače, optužnica Višeg javnog tužilaštva u Pančevu teretila je Kišmartona da je kao predsednik opštine Alibunar tokom 2011. od drugih lica zahtevao i primio poklon za sebe kako bi uradio nešto nedozvoljeno. Pored toga, teretio se i da je zajedno s još jednim licem koje je obavljalo funkciju predsednika Komisije za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta pribavio drugoj osobi imovinsku korist u iznosu većem od 1.500.000 dinara.

M. G.