Ne smemo ostati u mraku

Članovi Gradskog odbora Nove stranke učestvovali su u subotu, 24. aprila, na mitingu na Trgu republike u Beogradu, koji je pod nazivom „Osvetli Srbiju” organizovala Demokratska stranka, i „svojom energijom pokazali da Srbija ne sme ostati u mraku”, kaže se u saopštenju te partije.

Zoran Živković, lider Nove stranke, ocenio je da je na mitingu bila okuplјena ona „prava Srbija i srpska elita koje se Vučić toliko plaši”. Premijer već treću godinu „igra ruski rulet, ali na naše glave stavlјa cev”, podvukao je Živković, a još uvek ne daje odgovore na to ko je kriv za nestale u poplavama, kao i za sedmoro lјudi koji su poginuli u padu helikoptera.

Logo-Nova-stranka„U protekle tri godine sto hilјada mladih, obrazovanih i pametnih lјudi otišlo je iz zemlјe, a dobili smo 50.000 novozaposlenih iz SNS-a. Ministar kulture je na beogradski Narodni muzej stavio sat na kome piše 381 dan, a Vučiću ne smemo da damo toliko vremena, jer je to previše i on ne sme biti taj koji odlučuje o sudbini svih građana. Srbija ima novu šansu na predstojećim lokalnim i pokrajinskim izborima i Srbija može da pobedi”, zaklјučuje se u saopštenju Nove stranke.

Z. Sp.
Vreme desnice je prošlo

Nova StrankaZKF_0263Sedam principa iz programa nazvanog „Nova mobilizacija” u subotu, 29. novembra, na štandu postavlјenom između Gradskog arhiva i Zelene pijace, u ime Nove stranke predstavio je zainteresovanim Pančevcima Vladimir Pavićević, narodni poslanik u Skupštini Srbije i zamenik predsednika te partije.

– Obraćamo se građanima kako bi se oni pokrenuli da nešto u našoj državi promenimo nabolјe. A danas živimo u naprednjačkoj Srbiji, koja je gola, bosa i ponižena i smatramo da su nas oni uveli u uslove koji nisu dostojni života jednog savremenog građanina u savremenoj državi – rekao je Pavićević objašnjavajući razloge za akciju pod nazivom „Razgovor s narodnim poslanikom”.

Z. Sp.

opsirnije1