1

Putnik udario vozača autobusa u oko

ATP3Jedan putnik napao je juče oko 20 sati vozača autobusa ATP-a Gorana Đalića dok je vozio na liniji Kačarevo–Pančevo.

On je reagovao tako nakon što mu je kondukterka zatražila da pokaže mesečnu kartu. Udario je vozača pesnicom u oko i pokušao da na silu preuzme volan. Kad je vozač uspeo da zakoči i zaustavi autobus, napadač je istrčao iz vozila i pobegao.

Povodom tog nemilog događaja gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov posetio je jutros ATP i razgovarao s napadnutim vozačem. Nakon toga je održana konferencija za novinare, na kojoj je takođe govorio Pavlov.

– Napao me je bez ikakvog povoda. Samo mu je bilo zatraženo da pokaže kartu i eto šta se desilo. Kad mi je kondukterka rekla da ne želi da pokaže kartu, ja sam obavestio dežurne u firmi. Onda sam otišao do njega i zatražio mu ili da pokaže kartu ili da izađe na sledećoj stanici, jer će u suprotnom doći naša kontrola s policijom. On je na to odgovorio da će pokazati kartu kad dođe kontrola. Vratio sam se na svoje mesto, obavestio kontrolu i nastavio da vozim. Međutim, nakon dvesta metara mi je prišao s leđa, počeo da urla i preuzeo volan. Uspeo sam da zakočim i tada me je udario u oko. Uspeo sam da se izmaknem, inače bi udarac koji sam dobio bio znatno jači. On je onda istrčao i pobegao – ispričao je napadnuti vozač.

Vojislav Mladenović, šef saobraćaja u ATP-u, izjavio je da to nije prvi napad na vozače tog preduzeća dok su na dužnosti. Po njegovim rečima, u poslednje dve godine dogodilo se dvadeset takvih incidenata u autobusima na raznim linijama.

M. G.

opsirnije1