1

Sedamdeset godina postojanja MKUD-a „Petefi Šandor”

Petefi Sandor najavaMađarsko kulturno-umetničko društvo „Petefi Šandor” ove godine obeležava jubilarni rođendan. Članovi te organizacije su za tu zgodu, umesto torte sa sedamdeset svećica, odlučili da svojim sugrađanima prirede niz manifestacija, na kojima će, pored ostalog, biti mnogo druženja i zabave.

Prva od planiranih aktivnosti biće održana 16. i 17. septembra, između 11 i 18 sati. Reč je o „Danima zimnice”, koji su već dobro poznati pre svega gurmanski nastrojenim sugrađanima. U protekle tri godine ovaj festival dobre hrane odvijao se u Ulici Nikole Tesle, a ove godine će prvi put biti priređen ispred prostorija društva u Ulici cara Lazara 19. Tom prilikom će, pored vrsnih i vrednih kuvara iz udruženja, biti i kolačara, vinara, medara, cvećara…

Prvog dana, u petak, 16. septembra, od 16 sati, predstaviće se tamburaški orkestar i gradski hor penzionera „Zlatna jesen” prigodnim starogradskim i starim narodnim pesmama, a narednog dana u isto vreme zapevaće mešoviti hor MKUD-a „Petefi Šandor”.

Šlag na rođendanskoj torti biće gostovanje pozorišta „Madač” iz Zrenjanina, čiji će članovi završne večeri od 20 sati pevati odlomke iz operete „Kraljica čardaša” u velikoj sali prostorija društva.

J. F.