1

Lazanski: „Srbija vodi dobru politiku”

– Srbija treba da nastavi da vodi neutralnu politiku bez obzira na to što postoji realna opasnost od daljeg zaoštravanja krize i još većeg i opasnijeg sukoba u Ukrajini. Politika za koju se opredelila naša država jedina je dobra i jedina moguća u ovom trenutku. Da nismo više puta istakli da priznajemo teritorijalni integritet Ukrajine, skočili bismo sami sebi u usta zbog Kosova, a ako bismo uveli sankcije Rusiji, to bi bilo ravno ekonomskom samoubistvuMIROSLAV LAZANSKI U PANCEVU – izjavio je danas Miroslav Lazanski, vojnopolitički komentator „Politike”, u prepunoj sali Gradske biblioteke u Pančevu. On je bio gost tribine „Novi hladni rat”, koju su organizovali udruženje „Las hentes” i njegova predsednica Jelena Simić.

Lazanski je naglasio da donošenje konačne odluke o tome da li će Srbija ući u NATO nikako ne sme da se prepusti našoj političkoj eliti, već da konačnu reč o tome treba da daju građani Srbije na referendumu.

On je postavio pitanje kako je moguće da NATO i dalje postoji, vodi izuzetno agresivnu politiku i kontinuirano se približava granicama Rusije ako se uzme u obzir da je Varšavski pakt odavno prestao da postoji, a da je Rusija sada kapitalističko društvo i nije ni nalik onoj Rusiji zbog koje je NATO formiran 1949. godine. On je istakao da će to biti moguće sve dok Evropska unija bude bila poslušna marioneta Amerike i njene politike.

M. G.