1

Naprednjaci ubedljivi u Jabuci i Mesnoj zajednici Mladost

Izbori u Jabuci 2Na juče održanim vanrednim izborima za dve mesne zajednice Srpska napredna stranka ostvarila je nadmoćne pobede – rezime je sagledavanja preliminarnih rezultata nadležne gradske komisije.

Uz izlaznost od oko 18,35 odsto od upisanih blizu 11.000 birača, svih petnaestoro kandidata Vučićeve partije kvalifikovalo se u skupštinu Mesne zajednice Mladost, pa će ona imati potpuno monolitan sastav.

Neuporedivo bolji odziv (od oko 5.300 građana glasalo je blizu 41 odsto) zabeležen je u Jabuci, gde je bilo i nešto neizvesnije što se tiče krajnjeg ishoda. Ipak, i tu su naprednjaci izvojevali ubedljivu pobedu, to jest dvotrećinsku većinu, osvojivši deset od petnaest stolica u lokalnoj skupštini. Preostalih pet mesta pripalo je koaliciji „Ujedinjeni za Jabuku” (3) i Demokratskoj partiji Makedonaca (2).

J. F.
U toku izbori u Jabuci i Mesnoj zajednici Mladost

1084633_26768279Vanredni izbori za mesne skupštine danas se održavaju u Jabuci i Mesnoj zajednici Mladost, gde se, po većinskom sistemu, bira po petnaest članova od ukupno 125 kandidata.

Sva birališta otvorena su, kako je i planirano, u 7 sati, a dosad se nije dogodio nijedan ozbiljniji incident. Neuporedivo veća izlaznost, kao što je i očekivano, zabeležena je u Jabuci – na tri biračka mesta je do 14 sati izašlo blizu 20 odsto upisanih glasača. Za isto vreme svoje kandidate zaokružilo je tek 8,3 odsto punoletnih stanovnika Mesne zajednice Mladost.

Glasačka mesta biće otvorena do 20 sati.

J. F.