1

Ispred Skupštine bili pančevački traktori

LIGA KONFERENCIJA (2)U ime Lige socijaldemokrata Vojvodine Jovan Petrovački, potpredsednik Gradskog odbora te stranke, na danas održanoj konferenciji za novinare zahvalio je svim poljoprivrednicima koji su dva dana ranije, u sredu, 25. novembra, učestvovali u protestnoj vožnji kroz Beograd.

Oni su, prema njegovim rečima, pronašli svoj interes u pomenutoj akciji i zahtevima Lige za neusvajanje predloženih izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Među 11 traktora, koji su dva sata bili parkirani ispred zdanja republičke skupštine, naglasio je Petrovački, većina je bila iz Pančeva.

Z. Sp.

opsirnije1
Nema prodaje bez referenduma

LSV KZNLiga socijaldemokrata Vojvodine je u nedelјu u Beloj Crkvi najavila da će započeti prikuplјanje potpisa za referendum na kojem bi se građani izjasnili da li se slažu s predlogom iz novog zakona o polјoprivrednom zemlјištu, koji je u pripremi i po kojem će i stranci moći da kupuju taj naš državni resurs. O tome je na konferenciji za novinare održanoj u utorak, 20. oktobra, govorio Jovan Petrovački, potpredsednik Gradskog odbora LSV-a.

On je precizirao da će najavlјena akcija trajati oko dva meseca i naglasio kako očekuje da će biti prikuplјeno svih sto hilјada potpisa, koliko je neophodno da bi odluka o referendumu bila doneta.

Petrovački se tom prilikom osvrnuo i na odluku gradonačelnika da se ispred zgrade Gradske uprave podigne spomenik Stevanu Knićaninu, rekavši da bi u gradu trebalo „pre da se pozabavimo problemima živih, a ne zaslužnih mrtvih”.

Z. Sp.

opsirnije1
Smeniti direktorku „Vodovoda” i gradonačelnika

Liga keljevicLiga socijaldemokrata Vojvodine zahteva momentalnu smenu Milice Radovanović, direktorke „Vodovoda”, i ostavku gradonačelnika Pavla Radanova zbog višenedeljnog prikrivanja informacija o katastrofalnom kvalitetu pijaće vode.

Na današnjoj konferenciji za novinare odbornik Vladan Keljević je izjavio:

– Gotovo puna dva meseca od kada smo prvi put bili obavešteni da voda u našem gradu nije za piće, odnosno još od 15. aprila, radi se na tome da se ova stvar zataška. Ako to što Pančevci danas, na 30 stepeni, nemaju pijaću vodu nije dovoljan razlog za smenu Milice Radovanović, direktorke „Vodovoda”, i ostavku gradonačelnika Pavla Radanova, šta onda jeste?

Keljević je podsetio da voda u Pančevu nije ni za piće ni za kuvanje zbog povećane koncentracije trihalometana i najavio da će LSV pokrenuti inicijativu za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada na kojoj bi se raspravljalo o smeni.

S. Prvulj

opsirnije1