1

Mali heroji velikog srca

Mali herojiIzložba izabranih radova iz pančevačkih vrtića koji su učestvovali na trećem likovnom konkursu pod nazivom „Mali heroji velikog srca” biće otvorena u ponedeljak, 18. januara, u 17 sati, u Dečjem kulturnom centru (Ulica Žarka Zrenjanina 25).

Konkurs se održava u saradnji s Predškolskom ustanovom „Dečja radost”, a sam naziv predstavlja svojevrsno podsećanje na malog heroja Lea, hrabrog psa koji je pre više od godinu dana spasao devojčicu Nikolinu Vučetić od napada podivljalog bulmastifa. On je kasnije podlegao povredama, a naš grad mu je prošle godine podigao spomenik u Narodnoj bašti, za šta se veoma brzo saznalo širom planete, jer su o tome pisali brojni svetski mediji.

Ovog puta konkurs je sproveden na nešto drukčiji način nego prethodnih godina, s obzirom na to da je pre kreativnog dela, u kojem su deca crtala radove, održana kratka edukacija mališana o tome kako ljudi na human i odgovoran način treba da se odnose prema ljubimcima i životinjama.

Na otvaranju izložbe biće podeljena priznanja za najbolje radove u okviru svakog vrtića, kao i nagrade za tri najbolja rada.

J. F.