1

„Kruzerom” uzduž i popreko po Indiji

Prvo okupljanje u serijalu putopisnih večeri pod nazivom „Život je putovanje” u novootovrenom Klubu svetskih putnika „Kruzer”, održano u ponedeljak, 4. maja, bilo je posvećeno jednoj od najautentičnijih zemalja na planeti – Indiji.

O drugoj najmnogoljudnijoj svetskoj državi, u kojoj se kao nigde drugde prepliću drevno i moderno, govorio je veliki svetski putnik Miroljub Miki Stojanović, filmski kritičar iz Beograda.

Kruzerom”...On je u jednoipočasovnom razgovoru veoma zainteresovanim slušaocima skrenuo pažnju na to koliko je Indija jeftina, bezbedna i prepuna kontrasta, što je potkrepio s bezbroj podataka i ličnih iskustava. Posebnu pažnju izazvala je priča o tamošnjoj fascinaciji filmskom umetnošću, kao i to da su, pored krava, u pojedinim indijskim državama i pacovi svete životinje.

„Kruzer” će nesmanjenom žestinom nastaviti „putešestvija”, pa će već u petak, 8. maja, duo Maja Volk i Sale Vavić prirediti kabare veče pod nazivom „Put oko sveta za 90 minuta”, a u ponedeljak, 11. maja, Andrijana Vamoš će govoriti o Londonu.

J. F.