1

Vojvodina sve više tone

JOCA LAZAROV– Pokrajinska vlada je nedavno najavila da će narednih dana predložiti zakon o finansiranju Autonomne Pokrajine Vojvodine. Podsećam da je krajnji rok za donošenje tog zakona bio 31. decembar 2008, a od tada pa sve do 2012. Demokratska stranka je imala neprikosnovenu vlast, počev od mesnih zajednica, pa sve do predsednika republike i nikada se ta tema nije našla na dnevnom redu. Ne znam zašto sada Pokrajinska vlada izlazi s tim predlogom a da prethodno nije obavlјena nikakva konsultacija sa Srpskom naprednom strankom i ostalim opozicionim partijama. S druge strane, DS nema nikakav legitimitet da predlaže jedan tako važan akt, koji je izuzetno bitan za Vojvodinu – rekao je Jovan Lazarov, pokrajinski poslanik SNS-a, na konferenciji za novinare održanoj u sredu, 4. februara.

Z. Sp.

opsirnije1
Koliko je para „videlo” Pančevo?

SNS kzn Joca _MG_4151Kako će se usvajanje novih izmena Zakona o planiranju i izgradnji odraziti na Vojvodinu, a posredno i na Pančevo, bilo je osnovno pitanje koje je na današnjoj konferenciji za novinare razmatrao Jovan Lazarov, pokrajinski poslanik Srpske napredne stranke. On je podvukao da će pomenute izmene građanima omogućiti da za 28 dana dođu do građevinske dozvole, čime će konačno biti zaustavljena praksa koja je dovela do toga da imamo milion i po nelegalnih objekata u Srbiji.
Kad je reč o investicijama, po njegovim rečima, u periodu od 2007. pa do 2013. godine vojvođanski Fond za kapitalna ulaganja podelio je 47,75 milijardi dinara, od čega je Pančevo „videlo” samo 1,79 milijardi, što govori o tome da dosadašnja Vlada Vojvodine nije vodila računa o ravnomernom razvoju svih delova Pokrajine. Lazarov je izrazio očekivanje da će usvajanjem novog pokrajinskog budžeta za iduću godinu biti više odvojeno i za naš grad.


Z. Sp.

opsirnije1