1

Vojvodina više neće biti kamen oko vrata Srbiji

Pripremajući se za predstojeće pokrajinske i lokalne izbore, Gradski odbor Srpske napredne stranke je u sredu, poslednjeg septembarskog dana, posetio Igor Mirović, potpredsednik SNS-a i predsednik Saveta ove partije za Vojvodinu. Najavlјujući razgovor s njim, Želјko Sušec, prvi čovek GO SNS-a i narodni poslanik, istakao je da ova stranka želјno očekuje izbore zbog toga što je Pančevo od vlade „despota Bojana Pajtića” godinama trpelo „veliku opstrukciju pokrajinske administracije”.

SNS (24)– Mi ne želimo da promenimo Pokrajinsku vladu samo da bismo smenili Pajtića i nije klјuč u tome, već je klјuč u tome da promenimo politiku i da Pokrajinska vlada ne bude opozicija republičkoj, kao i da Vojvodina ne bude više kamen oko vrata Srbiji. A da bismo to uradili, moramo se okupiti oko projekata koji su najvažniji za ekonomski razvoj – podvukao je Mirović.

A na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak, 24. septembra, ispred zgrade Opšte bolnice Pančevo, Jovan Lazarov, pokrajinski poslanik SNS-a, osvrnuo se na stanje zdravstvenih ustanova na teritoriji Vojvodine.

– Pored katastrofalnog stanja u zdravstvu, javio se novi problem, a to je da u poslednjih 20 dana ne radi skener. Ovde se ne leče samo pacijenti iz našega grada, već iz svih opština južnog Banata koje gravitiraju ka Pančevu. Sada se samo najteži pacijenti upućuju u Beograd kako bi se tamo rešio problem njihovog zdravstvenog stanja. Apelujem na predsednika Pokrajinske vlade da, umesto što šeta po Srbiji i održava mitinge na kojima govori o njihovoj uspešnoj politici, obiđe našu Opštu bolnicu i vidi kakvo je stanje u njoj – istakao je Lazarov.

S. P. i Z. Sp.

opsirnije1