1

Novo hapšenje zbog droge

Pančevačka policija je ovih dana pojačala borbu protiv narkomanije. Posle nekoliko akcija u kojima je otkriveno skoro četrdeset kilograma marihuane i hapšenja lica koja su je uzgajala i preprodavala, danas je priveden i pritvoren mladić star trideset tri godine iz jednog sela u okolini Pančeva.

Prilikom pretresa njegove kuće inspektori policije pronašli su i zaplenili oko 820 grama marihuane. Zbog toga će po isteku dvodnevnog pritvora on biti priveden tužiocu uz krivičnu prijavu u kojoj se sumnjiči za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

POLICIJA, DROGAPodsećamo, za to krivično delo izriču se zatvorske kazne u rasponu od tri do dvanaest godina. Pod udar sankcija dolaze lica koja uzgajaju, prerađuju, prodaju i prenose drogu, oni koji posreduju u njenoj kupovini ili prodaji, kao i oni koji stavljaju u promet lekove i medicinske preparate koji se nalaze na listi zabranjenih psihoaktivnih supstanci zato što su proglašeni narkoticima.

U Krivičnom zakoniku piše i to da se dodatno kažnjavaju lica koja su proizvodila, prerađivala i prodavala narkotike u organizovanoj grupi. Za takve prestupe moguće je izreći strože kazne, u rasponu od pet do petnaest godina.

M. G.