Novo hapšenje zbog droge

Pančevačka policija je ovih dana pojačala borbu protiv narkomanije. Posle nekoliko akcija u kojima je otkriveno skoro četrdeset kilograma marihuane i hapšenja lica koja su je uzgajala i preprodavala, danas je priveden i pritvoren mladić star trideset tri godine iz jednog sela u okolini Pančeva.

Prilikom pretresa njegove kuće inspektori policije pronašli su i zaplenili oko 820 grama marihuane. Zbog toga će po isteku dvodnevnog pritvora on biti priveden tužiocu uz krivičnu prijavu u kojoj se sumnjiči za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

POLICIJA, DROGAPodsećamo, za to krivično delo izriču se zatvorske kazne u rasponu od tri do dvanaest godina. Pod udar sankcija dolaze lica koja uzgajaju, prerađuju, prodaju i prenose drogu, oni koji posreduju u njenoj kupovini ili prodaji, kao i oni koji stavljaju u promet lekove i medicinske preparate koji se nalaze na listi zabranjenih psihoaktivnih supstanci zato što su proglašeni narkoticima.

U Krivičnom zakoniku piše i to da se dodatno kažnjavaju lica koja su proizvodila, prerađivala i prodavala narkotike u organizovanoj grupi. Za takve prestupe moguće je izreći strože kazne, u rasponu od pet do petnaest godina.

M. G.
Pančevačka policija zaplenila deset kilograma marihuane

HAPSENJE1Pančevački policajci uhapsili su S. M. (1995), S. V. (1994), N. M.(1993) i M. M. (1993) i odredili im dvodnevni pritvor nakon što su u okolini Bele Crkve pronašli više od deset kilograma marihuane.

U saopštenju koje je objavila Policijska uprava Pančevo ističe se da su oni počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i da će po isteku pritvora biti uz krivičnu prijavu privedeni u Više javno tužilaštvo u Pančevu.

Podsećamo, pančevački policajci i njihove kolege iz Bele Crkve nedavno su uhapsili još dva lica zbog uzgajanja marihuane. Na zasadu te biljke koji je otkriven pronađeno je 135 stabljika i 37 kilograma osušene marihuane. Prema procenama policije, tolika količina droge bi na uličnom tržištu vredela najmanje 10.000 evra.

Inače, u Krivičnom zakoniku piše da se za neovlašćenu proizvodnju, prodaju i stavljanje u promet opojnih droga izriču zatvorske kazne u u rasponu od tri do dvanaest godina. Pod udar sankcija dolaze lica koja uzgajaju, prerađuju, prodaju i prenose drogu, oni koji posreduju u njenoj kupovini ili prodaji, kao i oni koji stavljaju u promet lekove i medicinske preparate koji se nalaze na listi zabranjenih psihoaktivnih supstanci zato što su proglašeni narkoticima.

U Krivičnom zakoniku piše i to da se dodatno kažnjavaju lica koja su proizvodila, prerađivala i prodavala narkotike u organizovanoj grupi koja je imala više lica. Za takve prestupe moguće je izreći strože kazne, u rasponu od pet do petnaest godina

M. G.
Policija otkrila 37 kilograma droge

DROGAU akciji koja je sprovedena po odobrenju Višeg javnog tužilaštva u našem gradu pančevački policajci i njihove kolege iz Bele Crkve ovih dana uhapsili su dva lica zbog uzgajanja marihuane.

Na zasadu te biljke koji je otkriven u okolini Bele Crkve pronađeno je 135 stabljika, a osim toga otkriveno je i 37 kilograma marihuane. Na uličnom tržištu ta droga bi vredela najmanje 10.000 evra.

U krivičnoj prijavi koja je podneta protiv uhapšenih policija ih je osumnjičila za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Za to krivično delo se po Krivičnom zakoniku može izreći zatvorska kazna u rasponu od tri do dvanaest godina.

U članu 246 Krivičnog zakonika piše da pod udar te odredbe dolaze lica koja uzgajaju, prerađuju, prodaju i prenose drogu, oni koji posreduju u njenoj kupovini ili prodaji, kao i osobe koje stavljaju u promet lekove i medicinske preparate koji se nalaze na listi zabranjenih psihoaktivnih supstanci zato što su proglašeni narkoticima.

U Krivičnom zakoniku piše i to da se dodatno kažnjavaju lica koja su proizvodila, prerađivala i prodavala narkotike u organizovanoj grupi koja je imala više lica. Za takve prestupe moguće je izreći strože kazne, u rasponu od pet do petnaest godina.

Ovo nije prvi put da je pančevačka policija pronašla ilegalan zasad marihuane. Policijska uprava je 27. jula saopštila da su u okolini Vršca uhapšena tri lica zbog toga što su gajila marihuanu u jednoj kući. Vrednost tog narkotika je procenjena na oko milion dinara.

Uhapšeni su osumnjičeni i da su u prethodnom periodu počinili i druga krivična dela, kao što su razbojništvo, teška krađa i napad na ovlašćeno službeno lice.

M. G.
opsirnije1